

Sastojci za glavno jelo:
|
Sastojci za prilog:
|
Priprema:
Sitno nasijeckati češnjak, ružmarin i peršin. Pileće zabatke otkostiti, skinuti s njih kožicu te začiniti solju, paprom, ružmarinom i s malo ljute paprike te ostaviti u hladnjaku da se mariniraju najmanje pola sata. Neposredno prije pripreme oprati šampinjone i nasijeći na listiće tako da ne pocrne. Integralnu rižu ako je potrebno prije namočiti ili slijediti uputu proizvođača. Zelenu salatu očistiti i oprati. Na teflonsku tavu stavite maslinovo ulje i na njemu pržite marinirane zabatke. Pripazite na temperaturu tako da zabatci budu pečeni, ali da ne izgore. Ukoliko je potrebno možete ih malo podliti s vodom dok se prže. Kada su zabatci pečeni izvadite ih u odgovarajuću posudu i ostavite na toplom. Na istu tavu stavite pržiti šampinjone te kada puste vodu i ona ispari dodajte sol, svježe mljeveni papar, senf i sitno sjeckani češnjak. Malo propirjajte te dodajte jogurt i sitno sjeckani peršin i u tavu vratite pečenu piletinu. Sve skupa propirjajte još par minuta i maknite s vatre.Prilog:
Skuhajte integralnu rižu prema uputama proizvođača. Zelenu salatu začinite maslinovim uljem, solju te vinskim ili jabučnim octom ili sokom od limuna.
Dr. Vlaho Šapro, fitoaromaterapeut, voditelj Sapro Slimming Clinic i tvorac Fitometaboličke Dijete®