Domaća pileća juha
20 min. prije ručka popiti šalicu čaja FITO-5. Sastojci: 1 pile 2 manje mrkve 1 srednji korijen pastrnjaka 1 manja glavica crvenog luka list celera morska sol papar u zrnu Priprema: Sve sastojke dobro operite i očistite, a s piletine odstranite svu masnoću i kožicu. U 2 litre hladne vode stavite sve sastojke i lagano kuhajte dok piletina ne omekša. Prilikom kuhanja pazite na razinu tekućine i ako je potrebno dodajte malo vode. Kada je piletina kuhana izvadite je iz lonca, a dobivenu juhu procijedite. Pastrnjak i mrkvu nasjeckajte te poslužite u juhi. Glavno jelo: Teletina s povrćem, pršutom i kaduljom u wokuTeletina s povrćem, pršutom i kaduljom u woku
Sastojci za glavno jelo: 200g ječma 400g telećeg but ili plećke 100g pršuta 2 tikvice 2 crvene paprike 1 zelena paprika 10-15 mini rajčica 10 -15 otkoštenih maslina prstohvat kadulje sol, papar 4 žličice maslinova ulja Sastojci za prilog: 200g radiča 200g endivije 100g špinata 1 srednja mrkva 4 rotkvice 2-3 žličice maslinovog ulja jabučni ocat morska sol Priprema Ječam sat i pol vremena prije pripreme dobro operite i potopite u hladnu vodu. Teletinu, pršut, tikvice i paprike izrežite na trakice dužine 5-10 cm i širine 0.5 cm. Mini rajčice prerežite po pola, a masline izrežite na ploške. Radič, endiviju i špinat dobro operite i izrežite. Mrkvu operite i krupnije naribajte, a rotkvice operite i narežite na ploškice. U posudu stavite vodu i sol te kuhajte ječam otprilike jedan do jedan i pol sat tj.dok ne bude kuhan. Pomalo dolijevajte vode kako ječam nebi zagorio. U wok dodajte jednu do dvije žličice maslinovog ulja i na jako visokoj temperaturi dvije do tri minute pržite teletinu. Pred kraj prženja dodajte narezane trakice pršuta i prstohvat kadulje. Preprženu teletinu i pršut izvadite iz woka i poklopljeno ostavite sa strane na toplom. Zatim u istom woku na visokoj temperaturi i uz stalno miješanje prvo pržite tri minute papriku pa onda dodajte tikvice koje ćete pržiti još jednu minutu. Nakon toga u wok dodajte masline i mini rajčice te već preprženu teletinu s kaduljom i pršutom te posolite i popaprite. Sve skupa na jakoj vatri pržite uz stalno mješanje još jednu minutu. Maknute s vatre i poslužite uz kuhani ječam. SALATA: Sve sastojke pomiješati te začiniti maslinovim uljem, octom i soli. Popiti šalicu čaja FITO-7.Dr. Vlaho Šapro, fitoaromaterapeut, voditelj Sapro Slimming Clinic i tvorac Fitometaboličke Dijete®