Krepka juha
20 min. prije ručka popiti šalicu čaja FITO-5 Sastojci: 50 g mrkve 100g poriluka 100g graška 100g karfiola 200g pilećeg bijeloga mesa 2 žlice integralne krupice 1l pileće juhe morska sol svježe mljeveni papar peršin 4 žličice maslinovo ulje Priprema: Mrkvu i poriluk nasjeckati na tanke kolutiće, a karfiol sitno natrgati na cvjetiće. Peršin sitno nasjeckati. Bijelo pileće meso nasjeckati na kockice veličine pola centimetra. Skuhati pileću juhu. Na maslinovom ulju prodinstajte prvo mrkvu pa kada ona malo omekša i pusti boju dodajte grašak, karfiol i poriluk. Sve skupa posolite i popaprite te nastavite dinstati par minuta pa dodajte krupicu te i nju malo prodinstajte. Nakon par minuta dodajte pileću juhu i pustite da sve skupa kuha 15-tak minuta. Tada u lonac dodajte sjeckani peršin i piletinu i kuhajte još jednu minutu pa maknite lonac s vatre te poklopite juhu i ostavite je poklopljenu 10-15 minuta. Piletina nakon toga mora u sredini biti bijela što je znak da je kuhana. Glavno jelo: Biftek sa šampinjonimaBiftek s šampinjonima
Sastojci za glavno jelo: 4 bifteka od 150 grama 1kg šampinjona 3 režnja češnjaka morska sol svježe mljeveni šareni papar 2 žličice maslinovog ulja Sastojci za prilog: 500 grama crvenog i zelenog radiča 4 žličice maslinovog ulja vinski ili jabučni ocat ili sok limuna Priprema: Bifteke popapriti te namazati maslinovim uljem i ostaviti da se mariniraju u hladnjaku najmanje jedan sat ili preko noći. Šampinjone oprati očistiti i narezati na četvrtine.Češnjak sitno nasjeckati, a salatu oprati i očistiti. Šampinjone na grill tavi naglo prepržiti te pred kraj prženja dodati češnjak, sol i papar.Neposredno prije pečenja posoliti bifteke te ih staviti na zagrijanu grill tavu i peći ih ovisno o ukusu da budu bolje ili slabije pečeni. Salata: Zeleni i crveni radič posoliti te začiniti maslinovim uljem,vinskim ili jabučnim octom ili limunovim sokom.
Dr. Vlaho Šapro, fitoaromaterapeut, voditelj Sapro Slimming Clinic i tvorac Fitometaboličke Dijete®