

Sastojci za glavno jelo:
|
Sastojci za prilog:
|
Priprema:
S pilećeg filea odstraniti kožicu ako je ima te narezati odreske i lagano ih istući. Začiniti ih solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom i kaduljom. Mahune oprati i odstraniti im krajeve te ih narezati na komade veličine 4-5 cm. Krumpire oguliti i narezati na četvrtine, zeleni radič očistiti i dobro oprati, a češnjak sitno nasijeckati. U posoljenu hladnu vodu staviti kuhati krumpir i kada zakuhaju dodati mahune. Kada mahune i krumpir omekšaju izvaditi ih iz vode, posuti sjeckanim češnjakom (po želji) i začiniti maslinovim uljem te ih poklopiti i staviti sa strane. Zagrijati teflonsku tavu i staviti maslinovo ulje te na naglo svega par minuta s obje strane prepeći začinjene pileće filete. Fileti su najbolji kada su dovoljno pečeni, ali sočni. Radič posoliti te začiniti maslinovim uljem i octom ili limunovim sokom.
Dr. Vlaho Šapro, fitoaromaterapeut, voditelj Sapro Slimming Clinic i tvorac Fitometaboličke Dijete®