

Sastojci za glavno jelo:
|
Sastojci za prilog:
|
Priprema:
Pile izrezati na komade i začiniti solju i paprom. Paprike ispeći, oguliti im kožicu te narezati na trakice. Rajčice potopiti u vrelu vodu na 40-tak sekundi te ih oguliti, odstraniti im sjemenke pa ih narezati na kockice. Luk narezati na ploškice. Salatu očistiti i oprati. Narezanu piletinu ispržiti na maslinovom ulju u teflonskoj tavi do zlatno žute boje, prebaciti je u posudu za pirjanje, podliti je vinom i tako pirjati na srednjoj temperaturi. Posoljeni luk pirjati u teflonskoj tavi u kojoj smo pržili piletinu na maslinovom ulju, a ako je potrebno za vrijeme pirjanja može se podlijevati s malo vode. Kada luk dobije zlatnožutu boju dodati pečenu papriku, list lovora, peršin, majčinu dušicu, papar i sol. Sve skupa pirjati 10 minuta te dodati rajčice. Kada se povrće skuha dodati piletinu poklopiti te sve skupa pirjati još 20 min.Prilog:
Salatu začiniti solju, maslinovim uljem, octom ili limunom.
Dr. Vlaho Šapro, fitoaromaterapeut, voditelj Sapro Slimming Clinic i tvorac Fitometaboličke Dijete®