Juha od rajčice
Sastojci: 800dcl pasirane rajčice 3-4 režnja češnjaka 2dcl vode 2 žličice maslinovog ulja morska sol svježe mljeveni papar stevija (po želji) Priprema: Sitno nasijeckati češnjak. Na maslinovom ulju vrlo kratko, samo da pusti miris, prepržite češnjak. Nakon toga dodajte malo pasirane rajčice i lagano pirjajte te čim se malo ugusti opet dodajte novu količinu rajčice, a zadnjih pola litre rajčice dodajte odjednom. Kuhajte 15-tak minuta te dodajte papar, sol i vodu. Ako Vam je juha kiselkasta dodajte malo stevije kako bi je zasladili. Glavno jelo: Pileći file u senfu i jogurtuPileći file u senfu i jogurtu
Sastojci za glavno jelo: 500 grama pilećeg filea bez kožice 3-4 žlice senfa 1 žlica jogurta 2 žličice maslinovog ulja malo limunovog soka mljeveni crni i bijeli papar Sastojci za prilog: 700 grama brokule 300 grama zelene salate 4 žličice maslinovog ulja malo octa ili soka od limuna morska sol Priprema: Piletini odstranimo kožicu i filetiramo je na tanke odreske. Preljev za marinadu napravimo tako da senf, jogurt, papar, sol i limunov sok dobro izmiješamo, a zatim s dobivenom mješavinom premažemo filete. Odreske zatim posložimo u posudu te ostatkom marinade sve zalijemo i ostavimo u hladnjaku najmanje 30 min. Brokulu i salatu očistimo te dobro operemo. Na teflonsku tavu dodamo maslinovo ulje i marinirane filete te ih lagano popržimo. Prilog: U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati brokulu i kuhajte je dok ne omekša. Kuhanu brokulu začinite s uljem i octom ili limunovim sokom po želji. Salatu posolite te začinite uljem, octom ili limunovim sokom po želji.
Dr. Vlaho Šapro, fitoaromaterapeut, voditelj Sapro Slimming Clinic i tvorac Fitometaboličke Dijete®