

(predviđeno za 4. osobe)
Sastojci:
- 600 g junećeg mesa bez kosti
- 2 žlice maslinovog ulja
- 280 g luka
- 400 g rajčice svježe ili iz limenke
- 2 žličice mljevene paprike
- nekoliko kapi tabasko umaka
- 2 manja krumpira
- peršin
- sol
- papar
Salata:
- 800g zelene salate kristalke
- maslinovo ulje
- jabučni ocat
- sol
- papar
Priprema:
U hladno maslinovo ulje dodajte sjeckani crveni luk i malo vode pa prodinstajte da svene. Potom dodajte češnjak, peršin i meso izrezano na kocke veličine pola prsta. Meso popržite sa svih strana na malo jačoj vatri. Vatru potom smanjite, dodajte crvenu mljevenu papriku te polupoklopljeno dinstajte uz povremeno dolijevanje male količine vode. Kad je meso napola omekšalo dodajte rajčicu (pelat) malo prodinstajte pa potom dodajte krumpir izrezan na kocke i nastavite dinstati uz lagano dolijevanje vode.
*Da bi dobili gušći umak ne smijete dodati odjednom puno vode nego pomalo podlijevajte gulaš.
Zelenu salata začinite maslinovim ulje, jabučnim octom, solju i paprom.
*Junetine je odličan izvor selena, cinka, fosfora, a dobar je izvor željeza. U nešto manjim količinama ovo meso sadrži i kalcij i magnezij, a od vitamina ističu se vitamini B kompleksa.