

(predviđeno za 4. osobe)
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 g svježe narezanih šampinjona, bukovača i vrganja
- 1 manja glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 200-250 ml mlijeka
- 500 ml vode
- peršin
- papar
Priprema:
U loncu na malo maslinovog ulja dinstajte nasjeckani luk sve dok ne postane staklast, dodajte češnjak i gljive te sve zajedno dinstajte na laganoj vatri dok ne smekšaju. Zatim dodajte vodu, prokuhajte cca 10 minuta, popaprite, posolite te dodajte mlijeko. Na kraju dodajte nasjeckani peršin, pustite juhu da vrije još otprilike par minuta kada će biti gotova.
*Gljive sadrže veće količine vitamina B1, B2, C, dijetalnih vlakana, te mineralnih tvari (kalij, željezo, cink, kalcij), te su jedine namirnice biljnog podrijetla koje sadrže vitamin D