Sastojci:
800g očišćenih većih oslića
1 glavica endivije
1 glavica kristal salate
6 ukiseljenih crvenih paprika
svježanj peršina
1 manja glavica luka
4 režnja češnjaka
nekoliko listića metvice
1 lovorov list
2 limuna
papar u zrnu
morska sol
ukiseljeni kapari
6 žličica maslinovog ulja
4 žličice vinskog octa
Priprema:
Salatu dobro operite i narežite na trakice. Ukiseljene paprike narežite na trakice, luk i češnjak očistite i razrežite po pola. Iscjedite sok od dva limuna.
U posudu ulijte 1,3 l vode te dodajte 2 žličice maslinovoga ulja, peršin, luk, češnjak, metvicu, lovorov list, papar u zrnu, sol i sok od limuna. Stavite na vatru i kada provri kuhajte 15 minuta, a zatim dodajte očišćenu ribu te kuhajte još 5min. Maknite posudu s vatre i sve skupa ostavite u tekućini da se posve ohladi. Kada se riba ohladila pažljivo je izvadite i očistite od kostiju i kože. Juhu procijedite i poslužite tako što ćete neposredno prije posluživanja zagrijati i dodati sitno sjeckani peršin.
U posudi za posluživanje napravite posteljicu od kristalke i endivije te na nju položite komade očišćene ribe. Na ribu zatim stavite papriku izrezanu na trakice i pospite kaparima i svježe mljevenim paprom. Sve skupa prelijte maslinovim uljem i vinskim octom.
Popiti šalicu čaja FITO -7

Dr. Vlaho Šapro, fitoaromaterapeut, voditelj Sapro Slimming Clinic i tvorac Fitometaboličke Dijete®