Žuti čaj za mršavljenje

Žuti čaj je jedan od najboljih čajeva za mršavljenje

Objavljeno: 17. siječnja 2015 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Blog, Mršavljenje uz pomoć prirode, NASLOVNA

Žuti čajevi potječu iz Kineske provincije Anhui, Hunan provincije i Sichuan provincije, a proizvodi se od lišća Camellia sinensis iste one biljke koja daje lišće za puno popularnije crne, zelene, oolong i bijele čajeve.

Žuti čajevi imaju puno sporiji proces sušenja i dulji proces oksidacije od zelenoga čaja, te u pravilu imaju slađi, voćni okus, te sadrže znatno manju količinu teina. Ovakav način proizvodnje žutoga čaja rezultirao je i specifičnom aromom i ukusom te mnogi ljubitelji čajeva koji ne podnose gorak i trpak okus zelenoga čaja u ovome čaju zaista uživaju. Zbog dužeg i kompliciranijeg načina obrade ove vrste čaja, kineski seljaci radije proizvode zelene ili crne čajeve, a što je i jedan od bitnijih razloga zašto su žuti čajevi skuplji.

Žuti čaj i mršavljenje

Smatra se da su žuti čajevi jedni od najboljih čajeva za mršavljenje jer sadrže EGCG ( epigalokatehin-3 Galat ) enzime koji troše višak masnoće u tijelu stimulirajući oksidaciju masti i bolju probavu hrane . Jako dobro djeluju kod bolova u želucu, smanjuju kolesterol i općenito izvanredno su sredstvo kada želimo detoksicirati organizam. Zbog svojeg antioksidativnog djelovanja žuti čajevi štite srce i krvne žile, općenito poboljšavaju cirkulaciju, a jako dobro djeluje na kožu. Sve osobe koje se žele riješiti kofeinske ovisnosti imaju u žutom čaju odličnu alternativu kavi jer žuti čaj poboljšava kako mentalnu tako i fizičku aktivnost.

Jaki antioksidans – pomaže kod tumoroznih oboljenja

Osim što jako dobro pomaže kod mršavljenja žuti čaj zbog svoga jakoga antioksidativnoga djelovanja dobro djeluje i u borbi protiv raznih tumora.

Naime,žuti čaj sadrži veliku količinu antioksidansa polifenola – spojeva koji spadaju u skupinu pet najučinkovitijih fitokemikalija koje se koriste u borbi protiv ove opake bolesti.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Komentari su zatvoreni