pileća juha

Teletina s povrćem, pršutom i kaduljom u woku

Objavljeno: 25. siječnja 2015 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Ručak

Domaća pileća juha

20 min. prije ručka popiti šalicu čaja FITO-5.

Sastojci:
1 pile
2 manje mrkve
1 srednji korijen pastrnjaka
1 manja glavica crvenog luka
list celera
morska sol
papar u zrnu

Priprema:
Sve sastojke dobro operite i očistite, a s piletine odstranite svu masnoću i kožicu. U 2 litre hladne vode stavite sve sastojke i lagano kuhajte dok piletina ne omekša. Prilikom kuhanja pazite na razinu tekućine i ako je potrebno dodajte malo vode. Kada je piletina kuhana izvadite je iz lonca, a dobivenu juhu procijedite. Pastrnjak i mrkvu nasjeckajte te poslužite u juhi.
Glavno jelo: Teletina s povrćem, pršutom i kaduljom u woku

Teletina s povrćem, pršutom i kaduljom u woku

Sastojci za glavno jelo:
200g ječma
400g telećeg but ili plećke
100g pršuta
2 tikvice
2 crvene paprike
1 zelena paprika
10-15 mini rajčica
10 -15 otkoštenih maslina
prstohvat kadulje
sol, papar
4 žličice maslinova ulja

Sastojci za prilog:
200g radiča
200g endivije
100g špinata
1 srednja mrkva
4 rotkvice
2-3 žličice maslinovog ulja
jabučni ocat
morska sol

Priprema
Ječam sat i pol vremena prije pripreme dobro operite i potopite u hladnu vodu. Teletinu, pršut, tikvice i paprike izrežite na trakice dužine 5-10 cm i širine 0.5 cm. Mini rajčice prerežite po pola, a masline izrežite na ploške. Radič, endiviju i špinat dobro operite i izrežite. Mrkvu operite i krupnije naribajte, a rotkvice operite i narežite na ploškice.

U posudu stavite vodu i sol te kuhajte ječam otprilike jedan do jedan i pol sat tj.dok ne bude kuhan. Pomalo dolijevajte vode kako ječam nebi zagorio.

U wok dodajte jednu do dvije žličice maslinovog ulja i na jako visokoj temperaturi dvije do tri minute pržite teletinu. Pred kraj prženja dodajte narezane trakice pršuta i prstohvat kadulje. Preprženu teletinu i pršut izvadite iz woka i poklopljeno ostavite sa strane na toplom. Zatim u istom woku na visokoj temperaturi i uz stalno miješanje prvo pržite tri minute papriku pa onda dodajte tikvice koje ćete pržiti još jednu minutu. Nakon toga u wok dodajte masline i mini rajčice te već preprženu teletinu s kaduljom i pršutom te posolite i popaprite. Sve skupa na jakoj vatri pržite uz stalno mješanje još jednu minutu.

Maknute s vatre i poslužite uz kuhani ječam.

SALATA:
Sve sastojke pomiješati te začiniti maslinovim uljem, octom i soli.
Popiti šalicu čaja FITO-7.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Komentari su zatvoreni