Biftek s šampinjonima

Subota

Objavljeno: 3. siječnja 2014 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | 7 dnevni jelovnik

DORUČAK:

Sendvič s puretinom

Sendvič s puretinom

Sastojci:

  • 50g purećih prsa
  • 30g malomasnog svježeg sira
  • 45g ili 1 šnita čistog raženog kruha
  • 1 svježa ili ukiseljena paprika

Popiti šalicu čaja FITO-7

UŽINA:

  • 1 naranča
  • 4 badema

Popiti šalicu čaja FITO-7

RUČAK

Juha: Krepka juha

Krepka juha

20 min. prije ručka popiti šalicu čaja FITO-5

Sastojci:

  • 50 g mrkve
  • 100g poriluka
  • 100g graška
  • 100g karfiola
  • 200g pilećeg bijeloga mesa
  • 2 žlice integralne krupice
  • 1l pileće juhe
  • morska sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin
  • 4 žličice maslinovo ulje

Priprema:

Mrkvu i poriluk nasjeckati na tanke kolutiće, a karfiol sitno natrgati na cvjetiće. Peršin sitno nasjeckati. Bijelo pileće meso nasjeckati na kockice veličine pola centimetra. Skuhati pileću juhu.

Na maslinovom ulju prodinstajte prvo mrkvu pa kada ona malo omekša i pusti boju dodajte grašak, karfiol i poriluk. Sve skupa posolite i popaprite te nastavite dinstati par minuta pa dodajte krupicu te i nju malo prodinstajte. Nakon par minuta dodajte pileću juhu i pustite da sve skupa kuha 15-tak minuta. Tada u lonac dodajte sjeckani peršin i piletinu i kuhajte još jednu minutu pa maknite lonac s vatre te poklopite juhu i ostavite je poklopljenu 10-15 minuta. Piletina nakon toga mora u sredini biti bijela što je znak da je kuhana.

Glavno jelo: Biftek sa šampinjonima

Biftek s šampinjonima

Sastojci za glavno jelo:

  • 4 bifteka od 150 grama
  • 1kg šampinjona
  • 3 režnja češnjaka
  • morska sol
  • svježe mljeveni šareni papar
  • 2 žličice maslinovog ulja
Sastojci za prilog:

  • 500 grama crvenog i zelenog radiča
  • 4 žličice maslinovog ulja
  • vinski ili jabučni ocat ili sok limuna

Priprema:

Bifteke popapriti te namazati maslinovim uljem i ostaviti da se mariniraju u hladnjaku najmanje jedan sat ili preko noći. Šampinjone oprati očistiti i narezati na četvrtine.Češnjak sitno nasjeckati, a salatu oprati i očistiti.

Šampinjone na grill tavi naglo prepržiti te pred kraj prženja dodati češnjak, sol i papar.Neposredno prije pečenja posoliti bifteke te ih staviti na zagrijanu grill tavu i peći ih ovisno o ukusu da budu bolje ili slabije pečeni.

Salata:

Zeleni i crveni radič posoliti te začiniti maslinovim uljem,vinskim ili jabučnim octom ili limunovim sokom.

UŽINA

1 jogurt s 0.9% mliječne masti

Popiti šalicu čaja FITO-7

VEČERA

Kuhano povrće s jajem

Brokula s jajima

Sastojci:

  • 150 g brokule
  • 1 manji krumpir
  • 1 kuhano jaje
  • morska sol
  • 1 žličica maslinova ulja
  • ocat

Priprema:

Očistite i operite  brokulu, a krumpir ogulite i prepolovite. Jaje skuhajte tako da bude tvrdo kuhano.U hladnu posoljenu vodu stavite kuhati brokulu i krumpir. Kada se povrće skuha izvadite ga iz vode te mu dodajte kuhano jaje koje smo prepolovili na pola. Sve skupa začinite maslinovim uljem i po želji octom.

Popiti šalicu čaja FITO-7.

 

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>