Što i kako jesti i biti mršav

ŠTO I KAKO JESTI A BITI MRŠAV

Objavljeno: 2. srpnja 2014 | Od: admin | Blog, Zdrava prehrana i zdravlje

Preporuka iz Sapro Slimming Clinic je da se Vaša prehrana bazira na voću, povrću, cjelovitim žitaricama, zdravim mastima i kvalitetnim proteinima. Predlažemo da pijete vodu umjesto slatkih napitaka te da budete jako oprezni s unosom soli. Alkohol u potpunosti izbacite osim pola do čaše crnoga vina uz ručak ili večeru. Također je vrlo važno da ostanete aktivni i da svakodnevno prakticirate umjerenu tjelesnu aktivnost.

Glavna preporuka: Fokusirajte se na kvalitetu hrane

Vrsta ugljikohidrata u prehrani je važnija od količine ugljikohidrata koje konzumiramo jer neki izvori ugljikohidrata kao što su povrće ( osim krumpira ), voće, cjelovite žitarice, grah, slanutak su puno bolji i zdraviji od drugih.

Slobodno konzumirajte sve vrste mesa ali odstranite suvišne masnoće, ribu, jaja i malomasne mliječne proizvode također preporučujemo a nećete pogriješiti i ako se ponekad počastite pravim ovčjim sirom od sirovoga mlijeka. Orasi i grah također obiluju dobrim proteinima te ih svakako uvrstite u prehranu.

Jedan od najvećih ubojica mršavljenja a za mnoge glavni izvori nepotrebnih i nekvalitetnih kalorija su slatki napitci te ih mi u Sapro Slimming Clinic nikako ne preporučujemo. Preporuka je da pijete običnu vodu i biljne čajeve i to dvije do tri litre dnevno.

Masti su vrlo važan dio prehrane samo trebate voditi brigu da to budu zdrave masnoće a naša preporuka je hladno prešano maslinovo ulje koje je pravi eliksir zdravlja. Ne zaboravite da orašasti plodovi također sadrže obilje zdravih i kvalitetnih masnoća.

Jedite zdravu, kvalitetnu i čim svježiju hranu jer Vam ona daje sve ono što je potrebno Vašem tijelu a to je snaga i zdravlje. Ovim načinom prehrane sigurno ćete na kvalitetan način osnažiti imunološki sustav koji neće dozvoliti da podlegnete i najmanjem infektu. Ne možete očekivati da budete zdravi i mršavi ako u sebe unosite lošu hranu koja je osiromašena i obiluje umjetnim i nekvalitetnim nutrijentima.

Mršavljenje uz ovakvu prehranu ne predstavlja nikakav problem već izazov koji je lako osvojiti i trajno zadržati.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>