Oslić na salatu

Srijeda

Objavljeno: 6. siječnja 2014 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | 7 dnevni jelovnik

DORUČAK:

Jabuka sa sirom

Jabuka sa sirom

Sastojci:

  • 2 jušne žlice obranog svježeg sira
  • 1 jabuka
  • 4 sjeckana badema
  • 1/3 žličice cimeta

Priprema:

Naribati jabuku, dodati joj sir, bademe i cimet te sve skupa dobro izmiješati.

Popiti šalicu čaja FITO-7

UŽINA:

1 jogurt s 0,9% mliječne masti

Popiti šalicu čaja FITO-7

RUČAK:

Riblja juha i oslić na salati

Riblja juha

20 min prije ručka popiti šalicu čaja FITO-5

Sastojci:

  • 800g očišćenih većih oslića
  • 1 glavica endivije
  • 1 glavica kristal salate
  • 6 ukiseljenih crvenih paprika
  • svježanj peršina
  • 1 manja glavica luka
  • 4 režnja češnjaka
  • nekoliko listića metvice
  • 1 lovorov list
  • 2 limuna
  • papar u zrnu
  • morska sol
  • ukiseljeni kapari
  • 6 žličica maslinovog ulja
  • 4 žličice vinskog octa

Priprema:

Salatu dobro operite i narežite na trakice. Ukiseljene paprike narežite na trakice, luk  i češnjak očistite i razrežite po pola. Iscjedite sok od dva limuna.

U posudu ulijte 1,3 l vode te dodajte 2 žličice maslinovoga ulja, peršin, luk, češnjak, metvicu, lovorov list, papar u zrnu, sol i sok od limuna. Stavite na vatru i kada provri kuhajte 15 minuta, a zatim  dodajte očišćenu ribu te kuhajte još 5min. Maknite posudu s vatre i sve skupa ostavite u tekućini da se posve ohladi. Kada se riba ohladila pažljivo je izvadite i očistite od kostiju i kože. Juhu procijedite i poslužite tako što ćete neposredno prije posluživanja zagrijati i dodati sitno sjeckani peršin.

U posudi za posluživanje napravite posteljicu od kristalke i endivije te na nju položite komade očišćene ribe. Na ribu zatim stavite papriku izrezanu na trakice i pospite kaparima i svježe mljevenim paprom. Sve skupa prelijte maslinovim uljem i vinskim octom.

Popiti šalicu čaja FITO -7

UŽINA:

  • 2 mandarine
  • 2 oraha
  • popiti šalicu čaja FITO-7

VEČERA:

Kajgana sa šampinjonima

kajgana s šampinjonima

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 100g šampinjona
  • morska sol
  • papar
  • ½ žličice maslinova ulja
  • 1 srednja rajčica
  • ½ kriške raženoga kruha

Priprema:

Narežite šampinjone na listiće, a rajčice na kriškice. Pjenasto izmutite jaja.

Šampinjone prepržite na maslinovom ulju te im dodajte izmućena jaja, posolite, popaprite i lagano prepržite do željene koenzistencije.
Poslužite uz narezanu rajčicu koju ste malo posolili i raženi kruh.

Popiti šalicu čaja FITO-7

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>