Špageti Bologniese

Špageti Bologniese

Objavljeno: 25. siječnja 2015 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Ručak

Krem juha od cvjetače

Sastojci:
1 veća glavica cvjetače
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
100g Dukatela light sira
100 ml light mlijeka
700 ml vode
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a brokulu natrgajte na manje komadiće.

U posudu za juhu dodajte 3 žličice maslinovog ulja i stavite pirjati luk koji ćete odmah posoliti da se manje lijepi. Kada luk postakli dodajte sjeckani češnjak i natrganu cvjetaču te lagano dinstajte otprilike 30-tak minuta uz stalno miješanje i lagano dolijevanje vode. Kada se cvjetača skuha maknite s vatre, popaprite, ako treba još dosolite, umiješajte sir i mlijeko te sve skupa smiksajte.
Glavno jelo: Špageti Bologniese

Špageti bolonjez

Sastojci za glavno jelo:
400g mljevene nemasne junetine
280g crvenoga luka
300g pelata od rajčice
3-4 režnja češnjaka
½ vezice peršina
3 žličice maslinovog ulja
½ dcl crnog vina
sol, papar, klinčić, muškatni oraščić

Sastojci za prilog:
250g integralnih špageta
880g salate kristalke ili puterice
3 žličice maslinovoga ulja
jabučni ocat
morska sol

Priprema:
Sitno nasjeckajte luk, češnjak i peršin, a muškatni oraščić naribajte. Salatu operite i natrgajte na manje komade.

U hladno ulje dodajte sjeckani crveni luk, odmah ga posolite te prodinstajte. Kada luk svene dodajte meso i češnjak te dinstajte dalje polupokriveno. Povremeno miješajte i podlijevajte s malo vode. Kad voda ispari dodajte rajčicu, crno vino, klinčić, muškatni oraščić, sol i papar te uz miješanje nastavite dinstati još cca 30-40 minuta. Tijesto skuhajte al dente te pomiješajte s umakom.

Salata:
Zelenu salatu začinite uljem, octom i solju te poslužite uz glavno jelo.

Popiti šalicu čaja FITO-7

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Komentari su zatvoreni