Biftek s šampinjonima, biftek, šampinjoni, kako smršaviti

Biftek sa šampinjonima

Objavljeno: 26. siječnja 2015 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Junetina, Zdravi recepti

Sastojci za glavno jelo:

  • 4 bifteka od 150 grama
  • 1kg šampinjona
  • 3 režnja češnjaka
  • morska sol
  • svježe mljeveni šareni papar

Sastojci za prilog:

  • 500 grama crvenog i zelenog radiča
  • 4 žličice maslinovog ulja
  • vinski ili jabučni ocat ili sok limuna

Priprema:

Bifteke popapriti te namazati maslinovim uljem i ostaviti da se mariniraju u hladnjaku najmanje jedan sat ili preko noći. Šampinjone oprati očistiti i narezati na četvrtine. Češnjak sitno nasijeckati, a salatu oprati i očistiti.

Šampinjone na grill tavi naglo prepržiti te pred kraj prženja dodati češnjak, sol i papar. Neposredno prije pečenja posoliti bifteke te ih staviti na zagrijanu grill tavu i peći ovisno o ukusu, jače ili slabije pečeno.

Prilog:

Zeleni i crveni radič posoliti te začiniti maslinovim uljem, vinskim

 

 

 

ili jabučnim octom ili limunovim sokom.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>