RF Radiovalovi

RF radiovalovi

Objavljeno: 4. ožujka 2014 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Tretmani za mršavljenje

Radiovalovi – RF predstavljaju revolucionarnu, neinvazivnu metodu redukcije celulita i lokaliziranih masnih nakupina, smanjivanja obujma, preoblikovanja tijela te zatezanja i regeneracije opuštene kože pomoću radiofrekventne energije (radiofrekvencije RF).

RF uređaj radi na principu visokofrekventnih elektromagnetskih valova koji daju ubrzanu alternaciju polariteta elektromagnetskog polja koja inducira visokofrekventnu, rotacionu oscilaciju u molekulama vode u tkivu. Takva ultrabrza rotaciona oscilacija producira energiju u obliku topline koja se kontrolirano širi u okolno tkivo, zagrijava ga i na taj način višestruko pozitivno djeluje na tretirani dio tijela.

RF- valovi imaju snažan lipolitički učinak na masno tkivo i celulit i to dugoročno jer djeluju na sva tri faktora njegova nastanka: povećanje masnih stanica i njihovo zbijanje, slabljenje i deformiranje vezivnog tkiva zbog pritiska masnih stanica, zastoj limfe i usporavanje mikrocirkulacije. Radiovalovima postižemo fascinantne rezultate jer djelujemo na sve navedene uzroke. Radiovalovi istovremeno reduciraju masne stanice, potiču i poboljšavaju mikrocirkulaciju i limfnu drenažu te revitaliziraju oštećeno vezivno tkivo.

Lipolizom dolazi do razbijanja membrane masnih stanica čiji se raspadni produkti izbacuju van u cirkulaciju te putem limfe i limfnog sustava izlučuju van iz organizma, a oslobođena energija ponovo iskorištava u metaboličkim procesima.

Istovremeno, kontrolirano zagrijavanje tkiva dovodi do regeneracije vezivnog tkiva i kolagena koja nizom kaskadnih reakcija rezultira proizvodnjom novog kolagena te jačanja staroga. Koža se nakon tretmana zateže, postaje glatka i sjajna bez nabora te gubi izgled narančine kore. Izvanredni rezultati postižu se kod lokaliziranog masnog tkiva i celulita na trbuhu, bokovima, bedrima te oko koljena jer tu ujedno ima i najviše tekućine koja dobro provodi RF valove.

Ovim tretmanima postiže se eliminacija masnih naslaga i celulita, ali i zatezanje mlohave i opuštene kože koja je često posljedica nepravilnog mršavljenja, a sve to bez neželjenih efekata i  boli. U tome i jest revolucija RF metode jer se na potpuno neinvazivan način postižu rezultati koje smo prije mogli postići samo liposukcijom odnosno kirurškim liftingom.

Uz to što se značajno smanjuje obujam, višak kože se zategne i vraća u normalu, masni jastučići na bokovima i bedrima se tope, a koža zateže i zaglađuje. Zbog regeneracije kolagena, vrlo su vidljiva poboljšanja u kvaliteti i strukturi kože, naročito kod strija koje su puno manje vidljivije ili čak potpuno nestaju.

Tretmani RF-a se rade ciljano na ugroženim mjestima, a vrijeme jednog tretmana ovisi o površini, tj.o veličini dijela tijela koji se tretira, tako da u prosjeku traju od 20 do 45 minuta.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>