Prženi pileći zabatci s šampinjonima i rižom , pileći zabatci, riža

Prženi pileći zabatci sa šampinjonima i rižom

Objavljeno: 20. studenog 2014 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | NASLOVNA, Piletina

Sastojci za glavno jelo:

  • 4 pileća zabatka
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • 500 grama šampinjona
  • 2 dcl jogurta
  • 2 režnja češnjaka
  • malo sjeckanog peršina
  • jedna žličica senfa
  • malo mljevene ljute crvene paprike
  • na vrh žličice sjeckanog svježeg ružmarina
  • morska sol, svježe mljeveni papar

Sastojci za prilog:

  • 80 grama integralne riže
  • 500 grama zelene salate
  • 4 žličice maslinovog ulja
  • morska sol
  • vinski ili jabučni ocat ili limunov sok

Priprema:

Sitno nasijeckati češnjak, ružmarin i peršin. Pileće zabatke otkostiti, skinuti s njih kožicu te začiniti solju, paprom, ružmarinom i s malo ljute paprike te ostaviti u hladnjaku da se mariniraju najmanje pola sata. Neposredno prije pripreme oprati šampinjone i nasijeći na listiće tako da ne pocrne. Integralnu rižu ako je potrebno prije namočiti ili slijediti uputu proizvođača. Zelenu salatu očistiti i oprati.

Na teflonsku tavu stavite maslinovo ulje i na njemu pržite marinirane zabatke. Pripazite na temperaturu tako da zabatci budu pečeni, ali da ne izgore. Ukoliko je potrebno možete ih malo podliti s vodom dok se prže. Kada su zabatci pečeni izvadite ih u odgovarajuću posudu i ostavite na toplom.

Na istu tavu stavite pržiti šampinjone te kada puste vodu i ona ispari dodajte sol, svježe mljeveni papar, senf i sitno sjeckani češnjak. Malo propirjajte te dodajte jogurt i sitno sjeckani peršin i u tavu vratite pečenu piletinu. Sve skupa propirjajte još par minuta i maknite s vatre.

Prilog:

Skuhajte integralnu rižu prema uputama proizvođača. Zelenu salatu začinite maslinovim uljem, solju te vinskim ili jabučnim octom ili sokom od limuna.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>