mozzarela i rajčice

Ponedjeljak

Objavljeno: 28. siječnja 2014 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | 7 dnevni jelovnik

DORUČAK

Kajgana sa šunkom

Kajgana s šunkom

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 2 bjelanjka
  • 40g nemasne šunke (2% masnoće)
  • ½ žličice maslinova ulja
  • 1 (45g) kriška čistog raženog kruha
  • 2-3 kisela krastavca

Priprema:

Pjenasto istucite bjelanjke i jaje, a  šunku sitno nasijeckajte.

Teflonsku tavu stavite na vatru pa kada se zagrije dodajte maslinovo ulje i sitno sjeckanu šunku. Čim šunka pusti miris dodajte umućena jaja i još malo sve skupa popecite.

Poslužite uz kisele krastavce i raženi kruh.

UŽINA

  • 1 jabuka
  • 1dcl jogurta s 0.9% masti

RUČAK

Juha: Juha od rajčice

Juha od rajčice

Sastojci:

  • 800dcl pasirane rajčice
  • 3-4 režnja češnjaka
  • 2dcl vode
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • morska sol
  • svježe mljeveni papar
  • stevija (po želji)

Priprema:

Sitno nasijeckati češnjak.

Na maslinovom ulju vrlo kratko, samo da pusti miris, prepržite češnjak. Nakon toga dodajte malo pasirane rajčice i lagano pirjajte te čim se malo ugusti opet dodajte novu količinu rajčice, a zadnjih pola litre rajčice dodajte odjednom. Kuhajte 15-tak minuta te dodajte papar, sol i vodu. Ako Vam je juha kiselkasta dodajte malo stevije kako bi je zasladili.

Glavno jelo: Pileći file u senfu i jogurtu

Pileći file u senfu i jogurtu

Sastojci za glavno jelo:

  • 500 grama pilećeg filea bez kožice
  • 3-4 žlice senfa
  • 1 žlica jogurta
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • malo limunovog soka
  • mljeveni crni i bijeli papar
Sastojci za prilog:

  • 700 grama brokule
  • 300 grama zelene salate
  • 4 žličice maslinovog ulja
  • malo octa ili soka od limuna
  • morska sol

Priprema:

Piletini odstranimo kožicu i filetiramo je na tanke odreske. Preljev za marinadu napravimo tako da senf, jogurt, papar, sol i limunov sok dobro izmiješamo, a zatim s dobivenom mješavinom premažemo filete. Odreske zatim posložimo u posudu te ostatkom marinade sve zalijemo i ostavimo u hladnjaku najmanje 30 min. Brokulu i salatu očistimo te dobro operemo.

Na teflonsku tavu dodamo maslinovo ulje i marinirane filete te ih lagano popržimo.

Prilog:

U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati brokulu i kuhajte je dok ne omekša. Kuhanu brokulu začinite s uljem i octom ili limunovim sokom po želji. Salatu posolite te začinite uljem, octom ili limunovim sokom po želji.

UŽINA

  • 1 jabuka
  • 4 badema

VEČERA:

Mozarella s rajčicom

mozzarela i rajčice

Sastojci:

  • 80g mozzarele s manje masnoće
  • 120g rajčice
  • 4 lista svježeg bosiljka
  • ½ kriške čistog raženog kruha
  • ½ žličice maslinova ulja
  • morska sol

Priprema:

Napravite salatu tako što ćete narezati mozarellu i rajčicu te je začinite uljem, solju i sjeckanim bosiljkom.

Poslužite uz raženi kruh.

 

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>