Pileći file u senfu i jogurtu

Objavljeno: 25. siječnja 2015 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Ručak

Juha od rajčice

Sastojci:
800dcl pasirane rajčice
3-4 režnja češnjaka
2dcl vode
2 žličice maslinovog ulja
morska sol
svježe mljeveni papar
stevija (po želji)

Priprema:
Sitno nasijeckati češnjak.
Na maslinovom ulju vrlo kratko, samo da pusti miris, prepržite češnjak. Nakon toga dodajte malo pasirane rajčice i lagano pirjajte te čim se malo ugusti opet dodajte novu količinu rajčice, a zadnjih pola litre rajčice dodajte odjednom. Kuhajte 15-tak minuta te dodajte papar, sol i vodu. Ako Vam je juha kiselkasta dodajte malo stevije kako bi je zasladili.
Glavno jelo: Pileći file u senfu i jogurtu

Pileći file u senfu i jogurtu

Sastojci za glavno jelo:
500 grama pilećeg filea bez kožice
3-4 žlice senfa
1 žlica jogurta
2 žličice maslinovog ulja
malo limunovog soka
mljeveni crni i bijeli papar

Sastojci za prilog:
700 grama brokule
300 grama zelene salate
4 žličice maslinovog ulja
malo octa ili soka od limuna
morska sol

Priprema:
Piletini odstranimo kožicu i filetiramo je na tanke odreske. Preljev za marinadu napravimo tako da senf, jogurt, papar, sol i limunov sok dobro izmiješamo, a zatim s dobivenom mješavinom premažemo filete. Odreske zatim posložimo u posudu te ostatkom marinade sve zalijemo i ostavimo u hladnjaku najmanje 30 min. Brokulu i salatu očistimo te dobro operemo.
Na teflonsku tavu dodamo maslinovo ulje i marinirane filete te ih lagano popržimo.

Prilog:
U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati brokulu i kuhajte je dok ne omekša. Kuhanu brokulu začinite s uljem i octom ili limunovim sokom po želji. Salatu posolite te začinite uljem, octom ili limunovim sokom po želji.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Komentari su zatvoreni