Limfna drenaža

Limfna drenaža

Objavljeno: 4. ožujka 2014 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Tretmani za mršavljenje

Limfna drenaža je neizostavna metoda u anticelulitnim tretmanima i tretmanima mršavljenja. Limfnom drenažom detoksiciramo i regeneriramo tkiva, eliminiramo nusprodukte metabolizma, umanjujemo edeme, ubrzavamo protok krvi i limfe, uravnotežujemo tjelesne tekućine te pozitivno djelujemo na mišićni, živčani i imunološki sustav.

Limfna drenaža – postupak

U suvremenoj estetici sve se više koristi aparativna limfna drenaža –presoterapija jer je jednostavna, brza i sigurna. Posebno dizajniran medicinski aparat sa zračnim komorama u ritmičkim intervalima postepeno pumpa zrak u zračne komore koje lagano pritišću kožu i tkivo ispod nje po venskim i limfnim putevima te tako ubrzavaju vensku i limfnu drenažu. Na taj način se potiče optok limfe u tijelu i ubrzava otjecanje toksina i otpadnih tvari iz organizma zajedno s otopljenim masnoćama.

Kolajući cijelim tijelom limfa sakuplja otpadne tvari i odlaže ih u limfne čvoriće smještene u određenim zonama po tijelu te ih filtrira. Zastoj tekućine u međustaničnim prostorima može otežati tok limfe kroz limfne kanale te dovesti do slabije ishrane tkiva, nagomilavanja toksina i pada obrambene sposobnosti organizma. Stoga je vrlo bitno postizanje i održavanje stabilnosti limfnog sustava redovitom limfnom drenažom.

U našem centru tretman izvodimo uz pomoć kompjuteriziranog aparata koji radi na principima ručne limfne drenaže, a kojim se pravilno fiziološki dreniraju noge, stražnjica i trbuh.

Pozitivni učinci limfne drenaže

  • smanjivanje edema
  • smanjivanje obujma nogu (u kombinacji s ultrazvučnom kavitacijom)
  • poboljšanje cirkulacije
  • razgradnja i eliminacija celulita (u kombinacji s Progresiv A-cell metodom)
  • učvrščivanje i poboljšanje tonusa kože i krvnih žila
  • izbacivanje toksina i drugih štetnih tvari iz tijela
  • aparativna limfna drenaža sigurnija je od ručne limfne drenaže jer nema opasnosti od grešaka i krivih postupaka

Limfna drenaža nogu

Limfna drenaža nogu poboljšava učinak anticelulitnih tretmana i tretmana za smanjivanje obujma poput ultrazvučne kavitacije, lipolize i radiovalova jer omogućuje nesmetani optok limfe i izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

U kombinaciji s drugim tretmanima izvodi se jednom do dva puta tjedno ovisno o problemu koji rješavamo.

Limfna drenaža nezamjenjiva je u tretmanima mršavljenja i uklanjanja celulita od blagog edematoznog do teškog cikatrizacijskog oblika celulita, a u kombinaciji s ostalim tretmanima daje izvanredne rezultate.

Limfna drenaža ruku

Limfna drenaža ruku neizostavna je metoda u rješavanju celulita i opuštenog tonusa kože na rukama i problema s edemimima ruku.

Izuzetno je djelotvorna kod tvrdokornih masnih naslaga i celulita jer izbacuje višak vezane tekućine u tkivu što omogućuje bolji dotok krvi i kisika te bržu i bolju lipolizu.

Istovremeno poboljšava tonus kože i zaglađuje neravnine uzrokovane propadanjem kolagena.

Limfna drenaža ruku izvodi se jednom do dva puta tjedno u kontinuitetu.

Odličan učinak u rješavanju celulita i masnih nakupina postiže se u kombinaciji s vakumskom masažom i radiovalovima.

 

CJENIK

TRAJANJE TRETMANA: 40min

Anticelulitna masaža
cijena – 130,00 / 137,80
Anticelulitna masaža 6+2
cijena – 780,00 / 826,80
ukupni popust 260kn
Anticelulitna masaža 10+4
cijena – 1300,00 / 1378,00
ukupni popust 520kn

 

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>