Juneći šnicli s povrćem

Juneće šnicle s povrćem

Objavljeno: 25. siječnja 2015 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Ručak

Krem juha od poriluka i cvjetače

Sastojci:
1 glavica cvjetače
2 do 3 poriluka
3 režnja češnjaka
1 ljuta paprika
1 dcl obranoga jogurta (po želji)
3 žličice maslinovog ulja
svježe mljeveni papar
morska sol

Priprema:
Poriluk dobro oprati i sitno nasjeckati. Cvjetaču natrgati na komade, a papriku i češnjak sitno nasjeckati.
Na maslinovom ulju propržite poriluk koji ste odmah na početku dinstanja posolili i popaprili. Kada omekša dodajte češnjak i ljutu papriku te dinstatajte još par minuta da češnjak pusti svoj miris. Nakon toga dodajte cvjetaču i sve skupa još vrlo kratko prodinstajte. Zatim dolijte vodu da prekrije povrće i kuhajte dok cvjetača ne omekša.

Nakon toga štapnim mikserom usitnite povrće, a ako je juha pregusta dolijte još malo vode i kratko prokuhajte. Na kraju maknite juhu s vatre i po želji dodajte jogurt.

Juneće šnicle s povrćem

Sastojci za glavno jelo:
4 juneće šnicle od 120 do 150 grama
2 srednje glavice luka
4 rajčice
1 zelena paprika
1 crvena paprika
vezica peršina
3 režnja češnjaka
2 žličice maslinovog ulja
0,5 dcl bijeloga vina
morska sol, svježe mljeveni papar

Sastojci za prilog:
200 grama krumpira
500 grama ribanog svježeg kupusa
sol
svježe mljeveni papar
3 žličice maslinovog ulja
malo vinskog ili jabučnog octa ili limunov sok

Priprema:
Šnicle istući te ih začiniti solju i svježe mljevenim paprom. Luk, rajčice, paprike i mrkvu nasijeckati, a češnjak i peršin sitno nasijeckati. Krumpir oguliti i prepoloviti na dva dijela, a kupus naribati.

U vatrostalnu ili glinenu posudu s poklopcem staviti maslinovo ulje te ga razmazati po dnu. Zatim slagati sastojke red po red i to tako da prvo na dno stavimo luk, rajčice, papriku i mrkvu pa na to šnicle, peršin i češnjak. Postupak ponoviti, ali slagati tako da na kraju zadnje bude povrće. Na kraju eventualno po potrebi malo dosoliti i podliti vinom. Ovako pripremljeno jelo staviti u pećnicu na temperaturu cca. 200 stupnjeva te peći sat i pol do dva.

Prilog:
U hladnu posoljenu vodu staviti kuhati krumpir i kada je gotov izvaditi ga iz vode i spreman je za posluživanje. Ribani kupus začiniti uljem, paprom, octom ili limunovim sokom.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Komentari su zatvoreni