čičak kao lijek

Čičak

Objavljeno: 9. ožujka 2014 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Mršavljenje uz pomoć prirode

Čičak je ljekovita biljka koju nikako ne bi smjeli zaobići ako se pripremamo na kvalitetno i zdravo mršavljenje. Kvalitetno i zdravo mršavjeti znači potaknuti mnoge procese u organizmu kako bi što lakše izgubili kilograme, ali i kako se izgubljeni kilogrami ne bi ponovno vratili. Stoga ako želite dugoročan učinak nikako ne zaobilazite čičak jer on mora pripremiti Vašu jetru da se uspije othrvati svim toksinima koje će morati eliminirati u procesu mršavljenja.
Bogatstvo inulinom ovu ljekovitu biljku dodatno stavlja na listu poželjnih biljaka kada se odlučujemo krenuti na mršavljenje.

Čičak (Arcitium lappa L) je odnedavno na popisu Francuske farmakopeje gdje mu je priznato djelovanje čistača kože i cijelog organizma. Ljekoviti dio biljke je korijen koji sadrži 27% pa čak i preko 50 % složenog šećera inulina koji povoljno djeluje na gušteraču, a kao prirodni probiotik djeluje na pravilan rad crijeva. U svom sastavu ima i eterična ulja, neke sumporne spojeve, kavenu i klorogeničnu kiselinu.

Zbog svog sastava čičak djeluje blago hipoglikemički tj. smanjuje razinu šećera u krvi što je jako bitno u procesu mršavljenja. Čičak snažno potiče rad jetre i lučenje žuči čime doprinosi kvalitetnoj detoksikaciji organizma i pravilnoj i pravovremenoj razgradnji masne i kalorične hrane. Stoga ukoliko želite zdravo i prirodno mršaviti, čičak je zasigurno biljka koja nikako ne smije biti izostavljena.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>