DORUČAK:
Kruh i marmelada
Sastojci :
- 1 kriška čistoga raženoga kruha
- 2 žličice marmelade bez šećera
- 1 jogurt sa smanjenim udjelom masti 0.9 %
Popiti šalicu čaja FITO-7
UŽINA:
- 1 kivi
- 4 badema
Popiti šalicu čaja FITO-7
RUČAK
Juha: Krem juha od cvjetače
20 min. prije ručka popiti šalicu čaja FITO-5
Sastojci:
|
|
Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a brokulu natrgajte na manje komadiće.
U posudu za juhu dodajte 3 žličice maslinovog ulja i stavite pirjati luk koji ćete odmah posoliti da se manje lijepi. Kada luk postakli dodajte sjeckani češnjak i natrganu cvjetaču te lagano dinstajte otprilike 30-tak minuta uz stalno miješanje i lagano dolijevanje vode. Kada se cvjetača skuha maknite s vatre, popaprite, ako treba još dosolite, umiješajte sir i mlijeko te sve skupa smiksajte.
Glavno jelo: Špageti Bologniese
Sastojci za glavno jelo:
|
Sastojci za prilog:
|
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk, češnjak i peršin, a muškatni oraščić naribajte. Salatu operite i natrgajte na manje komade.
U hladno ulje dodajte sjeckani crveni luk, odmah ga posolite te prodinstajte. Kada luk svene dodajte meso i češnjak te dinstajte dalje polupokriveno. Povremeno miješajte i podlijevajte s malo vode. Kad voda ispari dodajte rajčicu, crno vino, klinčić, muškatni oraščić, sol i papar te uz miješanje nastavite dinstati još cca 30-40 minuta. Tijesto skuhajte al dente te pomiješajte s umakom.
Salata:
Zelenu salatu začinite uljem, octom i solju te poslužite uz glavno jelo.
Popiti šalicu čaja FITO-7
UŽINA:
- 1 jabuka
- 1 jogurt sa smanjenim udjelom masti 0.9%
Popiti šalicu čaja FITO-7
VEČERA:
Salata s junetinom
Sastojci:
|
|
Priprema:
Junetinu, papriku i luk narezati na kockice, a radič na rezance. U prikladnu posudu pomiješati junetinu i svo povrće te začiniti solju, octom, uljem i paprom.
Popiti šalicu čaja FITO-7