Biftek s šampinjonima

Biftek s šampinjonima

Objavljeno: 25. siječnja 2015 | Od: dr.med.vet Vlaho Šapro | Ručak

Krepka juha

20 min. prije ručka popiti šalicu čaja FITO-5

Sastojci:
50 g mrkve
100g poriluka
100g graška
100g karfiola
200g pilećeg bijeloga mesa
2 žlice integralne krupice
1l pileće juhe
morska sol
svježe mljeveni papar
peršin
4 žličice maslinovo ulje

Priprema:
Mrkvu i poriluk nasjeckati na tanke kolutiće, a karfiol sitno natrgati na cvjetiće. Peršin sitno nasjeckati. Bijelo pileće meso nasjeckati na kockice veličine pola centimetra. Skuhati pileću juhu.

Na maslinovom ulju prodinstajte prvo mrkvu pa kada ona malo omekša i pusti boju dodajte grašak, karfiol i poriluk. Sve skupa posolite i popaprite te nastavite dinstati par minuta pa dodajte krupicu te i nju malo prodinstajte. Nakon par minuta dodajte pileću juhu i pustite da sve skupa kuha 15-tak minuta. Tada u lonac dodajte sjeckani peršin i piletinu i kuhajte još jednu minutu pa maknite lonac s vatre te poklopite juhu i ostavite je poklopljenu 10-15 minuta. Piletina nakon toga mora u sredini biti bijela što je znak da je kuhana.
Glavno jelo: Biftek sa šampinjonima

Biftek s šampinjonima

Sastojci za glavno jelo:
4 bifteka od 150 grama
1kg šampinjona
3 režnja češnjaka
morska sol
svježe mljeveni šareni papar
2 žličice maslinovog ulja

Sastojci za prilog:
500 grama crvenog i zelenog radiča
4 žličice maslinovog ulja
vinski ili jabučni ocat ili sok limuna

Priprema:
Bifteke popapriti te namazati maslinovim uljem i ostaviti da se mariniraju u hladnjaku najmanje jedan sat ili preko noći. Šampinjone oprati očistiti i narezati na četvrtine.Češnjak sitno nasjeckati, a salatu oprati i očistiti.

Šampinjone na grill tavi naglo prepržiti te pred kraj prženja dodati češnjak, sol i papar.Neposredno prije pečenja posoliti bifteke te ih staviti na zagrijanu grill tavu i peći ih ovisno o ukusu da budu bolje ili slabije pečeni.

Salata:
Zeleni i crveni radič posoliti te začiniti maslinovim uljem,vinskim ili jabučnim octom ili limunovim sokom.

Sviđa vam se članak? Podjelite ga!

Komentari su zatvoreni